Ph.d. studerende forsker på Stanford University – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Ph.d. studerende forsk...

08. september 2010

Ph.d. studerende forsker på Stanford University

Rikke Dalsted, ph.d. studerende ved Forskningsenheden for Almen Praksis i København, er i øjeblikket tilknyttet som besøgende forsker ved Stanford University, SCANCOR i Californien. Scancor, der står for Scandinavian Consordium for Organizational Research, er et institut, der har særlig interesse i skandinavisk organisationsforskning.
Formålet med Rikkes ophold, der varer frem til april 2011, er at styrke analysen af hendes ph.d. projekts resultater og at indgå i internationalt samarbejde.
Rikke Dalsted undersøger i sit projekt, hvordan de forskellige sundhedsprofessionelle kan udvikle deres samarbejde indenfor kræftbehandling. Hun ser bl.a. på, hvad der er med til at afgøre, at et patientforløb kommer til at se ud, som det gør, og hvordan man evt. kan forbedre patientforløbene.

Fra den 24. til den 29. oktober 2010 deltager Rikke Dalsted desuden i "The future of Health Innovation" i Silicon Valley i Californien. Den ugelange konference er arrangeret af det danske udenrigsministerium, og der deltager både danske og amerikanske forskere. Formålet med arrangementet er udover at skabe debat og bidrage til etableringen af netværk forskerne imellem også at bidrage til udveksling af viden mellem danske og amerikanske aktører om sundhedsrelaterede emner. Kan man fx spare penge samtidig med at man øger udbyttet af indsatsen i sundhedssystemet.
Fra Danmark deltager sundhedsminister Bertel Haarder (V) samt bl.a. professor Arne Astrup, kokken Claus Meyer og chefredaktøren for ugebrevet Mandag Morgen Erik Rasmussen.