Medieoptræden i november – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Medieoptræden i november

25. november 2010

Medieoptræden i november

I forbindelse med finanslovsforhandlingerne i begyndelsen af november indgik regeringen og Dansk Folkeparti samt den enlige repræsentant for Kristendemokraterne en aftale om Kræftplan III. Som led i aftalen vil alle danskere mellem 50 og 75 år fremover blive tilbudt deltagelse i screening for tyk- og tarmkræft.
John Brodersen kommenterede aftalen i flere medier – bl.a. i MetroXpress - og påpegede, at screeningsprogrammet kan ende med at koste raske danskere livet. Også TV2 bragte tirsdag den 9. november et indslag med John Brodersen, ligesom han udtalte sig til stationens hjemmeside:
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-34861668:eksperter-kr%C3%A6ftplan-vil-sl%C3%A5-raske-ihjel.html?forside

Den 24. november bragte B.T. en artikel om fordele og ulemper ved screening, hvor John Brodersen også var citeret.
(onlineversion ikke tilgængelig)

I uge 46 var der Lægedage, og i den forbindelse fik Lise Dyhr overrakt Carlsbergs Mindelegat for hendes indsats for de sårbare patienter. Dagens Medicin bragte et længere interview med Lise tirsdag den 16. november. 

Jyllands-Posten bragte den 20. november en note om Susanne Reventlows udnævnelse til adjungeret professor. Niels Olivarius’ udnævnelse og hans modtagelse af Friederichs Mindelegats forskningspris blev omtalt den 25. november.  

(Onlineversion ikke tilgængelig)