Forskere bidrager til lærebog om god kommunikation – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Forskere bidrager til ...

10. marts 2011

Forskere bidrager til lærebog om god kommunikation

En række forskere og undervisere fra Forskningsenheden for Almen Praksis i København og Afdelingen for Almen Medicin ved Københavns Universitet har bidraget til en ny lærebog ”Medicinsk kommunikation”, der netop er udgivet på FADL’s forlag.

Nogle læger har et særligt talent for at tale med børn. For andre er det vanskeligt. Men evnen til at kommunikere med børn kan læres. Dels ved at tilegne sig teoretisk viden om, hvordan man bedst kommunikerer med børn i forskellige aldre, dels ved at øve sig og lære af sine erfaringer.
Dette og meget mere kan man læse om bogen ”Medicinsk kommunikation”, der er en ny lærebog for medicinstuderende og andre sundhedsprofessionelle. Heri har Ruth Kirk Ertmann og Kirsten Lykke, der begge er praktiserende læger og forskere ved Forskningsenheden for Almen Praksis og Afdelingen for Almen Medicin ved Københavns Universitet skrevet kapitlet ”At tale med børn – når barnet er patient i almen praksis” om den bedste måde at kommunikere med børn.

Bogen beskriver med en række forskellige udgangspunkter, hvordan tillid er alfa og omega i behandler-patient-relationen, og at tillid kan skabes gennem god kommunikation.

Udover Ruth Kirk Ertmann og Kirsten Lykkes kapitel har forskningslektor og praktiserende læge Frans Waldorff bidraget med et kapitel om kommunikation med ældre patienter, mens praktiserende læge og forsker ved Forskningsenheden Lise Dyhr i ”Interkulturel kommunikation” har skrevet om de kulturelle og sproglige barrierer i kommunikationen med etniske minoriteter, og om hvilken betydning brug af tolk kan have.

Endelig er studielektor og praktiserende læge Merete Jørgensen samt lektor og speciallæge i almen medicin Klaus Witt, begge fra Afdelingen for Almen Medicin, forfattere ”Den afklarende samtale”, der handler om mødet med den uvisiterede patient.

Hør mere om bogen her