Nye ansigter på Forskningsenheden – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Nye ansigter på Forskn...

16. maj 2011

Nye ansigter på Forskningsenheden

Forårsmånederne har budt på mange nye ansigter på Forskningsenheden for Almen Praksis i København. Nogle af de nye skal være på enheden i en længere periode, mens andre kun er ansat i nogle uger.

Af Helle Tougaard
Kommunikationskonsulent, journalist

En af dem, der bliver på Forskningsenheden i længere tid er kandidat i Folkesundhedsvidenskab Tina Due. Sammen med Thorkil Thorsen, Frans Boch Waldorff og Marius Kousgaard skal hun arbejde med Facilitatorprojektet, der er et evaluerings- og forskningsprojekt, som Forskningsenheden udfører for Region Hovedstaden.

Projektet består både af en kvantitativ og en kvalitativ del, og meningen er, at Tina Due skal stå for den praktiske del af arbejdet med at observere facilitatorernes arbejde ude i klinikkerne og med at interviewe de deltagende klinikker efterfølgende.

»Vi skal bl.a. undersøge, hvad der sker, når facilitator kommer på besøg, og hvilken effekt besøget har for arbejdet med patienter med diabetes og KOL,« siger Tina Due, der kommer fra Statens Institut for Folkesundhed, hvor hun arbejdede med kommunernes tilbud til kroniske syge.

Tina Due er indtil videre ansat i to år, det første år som videnskabelig assistent, og planen er, at Tina Due skal skrive en ph.d. som et led i projektet.

»Jeg forventer, at jeg kan lære rigtig meget på Forskningsenheden og kan få rigtig god sparring med såvel Frans Waldorff, der har det overordnede ansvar for den kvantitative del, som med Thorkil Thorsen og Marius Kousgaard, der har det overordnede ansvar for den kvalitative del,« siger hun.

Udover Tina Due er også stud. med. Katrine Johnsen ansat indtil 1. august, hvor hun arbejder på velfærdsprojektet, og desuden er Elisabeth Stougaard ansat til at hjælpe Kirsten Lykke i to måneder. Derefter går Elisabeth på barsel, men hun håber at vende tilbage senere for at påbegynde en ph.d. inden for børneområdet.

Også Julie Andersen håber at kunne vende tilbage senere. Julie Andersen, der er antropolog, er ansat i en kort periode for at hjælpe forskningsleder Susanne Reventlow i forbindelse med en større ansøgning om IT og motivation.

Man kan læse mere om Facilitatorprojektet her