Forskere in spe kiggede forbi – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Forskere in spe kigged...

01. juni 2011

Forskere in spe kiggede forbi

Forskningsenheden for Almen Praksis (FE) og Afdelingen for Almen Medicin (AAM) ved Københavns Universitet havde tirsdag den 31. maj inviteret til introdag for læger, medicinstuderende og andre, der er interesserede i forskning.

Af Helle Tougaard
Kommunikationskonsulent, journalist

Sammenhæng i rehabilitering for kroniske rygpatienter, og patienters forventning til lægens udskrivning af antibiotika. Det er områder, der kan komme til at danne udgangspunkt for nye forskningsprojekter på FE og AAM i fremtiden.
I hvert fald er det indenfor disse områder, at fysioterapeut og kandidat i folkesundhedsvidenskab Bodil Wiberg Larsson og læge i KBU Signe Vedel Krogh har forskningsinteresse.

Begge havde benyttet sig af lejligheden og lagt vejen forbi, da FE og AAM forleden holdt åbent hus for forskningsinteresserede. De kender begge FE og AAM fra tidligere og har vældig lyst til komme i gang og blive en del af miljøet, hvis det kan lade sig gøre.

»I mit speciale på Folkesundhedsvidenskab arbejdede jeg med, hvad der skaber sammenhæng i rehabiliteringen for kroniske rygpatienter og hvordan man skaber motivation til at komme videre. Det er et område, som jeg gerne vil arbejde mere med i en ph.d., og jeg kender FE og AAM som et sted med en god stemning, og her kan jeg sagtens se mig selv. Jeg foretrækker også forskning, der som her tager udgangspunkt i mennesker, frem for den forskning, der finder sted på hospitalerne, og som først og fremmest baseres på diagnoser,« siger Bodil Wiberg Larsson.

Også Signe Vedel Krogh, der netop er startet i turnus på intensivafdelingen på sygehuset i Køge, har tidligere snuset til forskning, og vil gerne i gang for alvor.

»Jeg vil gerne være almen mediciner og forsker. Drømmen er en ph.d., og jeg håber, at komme i gang i 2012,« siger hun.

Åbent Hus-dagen begyndte med en rundvisning, og derefter fulgte deltagerne med på såvel et internt møde som et af de ugentlige forskningsmøder, hvor en forsker fra Forskningsenheden for Almen Praksis i Odense præsenterede sit ph.d. projekt med efterfølgende diskussion.

Til sidst gav en række forskere fra FE og AAM eksempler på deres forskning. Forskningsassistent, sociolog Jacob Horness fortalte om sine forberedelser til en ph.d. om variation i sygdomsforløb hos patienter med type 2 diabetes sammenholdt med patienternes sociale status.

Medicinstuderende Katrine Johnsen fortalte om sin deltagelse i det såkaldte Velfærdsprojekt og hendes del, der tager fat på den praktiserende læges samarbejde med socialforvaltningen om børn og unge med psykosociale problemer”.

Speciallæge i almen medicin, lektor John Brodersen gav en kort introduktion til nogle af de mange områder, han arbejder med som forsker, mens praktiserende læge og adjunkt Ruth Ertmann gav en indføring i sit projekt om forældre med syge småbørn, og speciallæge i reumatologi Frank Lønnberg redegjorde for sin forskning i rygpatienter.

Både Bodil Wiberg Larsson og Signe Vedel Krogh var enige om, at Åbent Hus dagen havde været både spændende og informativ.

»Det har været vældig brugbart og spændende at høre om de mange forskellige projekter på FE og AAM, og jeg har oven i købet få en god kontakt. Så det har bestemt været en god dag,« sagde Signe Vedel Krogh, mens Bodil Wiberg Larsson også fik aftalt et møde med en seniorforsker.