Unge kræftpatienter har brug for den praktiserende læge – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Unge kræftpatienter ha...

06. august 2010

Unge kræftpatienter har brug for den praktiserende læge

Bibi Hølge-Hazelton, forskningsleder på Sygehus Nord/Region Sjælland og forskningslektor på Forskningsenheden for Almen Praksis i København har netop sammen med kollegaer fra Canada, USA og Holland fået offentliggjort en artikel i tidsskriftet ”Supportive Care in Cancer” om almen praksis rolle i omsorgen for unge kræftpatienter.

Artiklen ”Primary care for young adult cancer survivors: an international perspective” konkluderer, at det internationalt set ikke er rutine at inddrage familielægen, når et ungt menneske får kræft.
Ved at gennemgå litteratur og sammenligne de forskellige landes sundhedssystemer viser forfatterne, at unge kræftpatienter i den vestlige verden ser ud til at have mange samstemmende medicinske og psykosociale problemer. Den måde, systemerne er indrettet på, bevirker imidlertid, at vilkårene for unge er meget forskellige.
Forfatterne påpeger, at der i almen praksis findes et uudnyttet potentiale, der med fordel kan inddrages i omsorgen for patienter med kræft i almindelighed og unge i særdeleshed. Det vil dog kræve, at patient- og pårørende perspektivet inddrages i højere grad, at der iværksættes yderligere medicinsk efteruddannelse, og at samarbejdsviljen mellem sektorerne øges.

Online tidsskriftet MDlinx har listet artiklen som den sjette mest læste blandt medicinstuderende. 

Læs artiklen her: http://www.springerlink.com/content/ul78j12wx015p760/?p=b68f4f5382d4433d9b8e6067a30f03fc&pi=6