Unge kræftpatienter bidrager til forskning online – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Unge kræftpatienter bi...

18. januar 2012

Unge kræftpatienter bidrager til forskning online

Den nemme og hurtige adgang til hjemmesider, blogs og chatrooms er blevet hilst velkommen af mennesker der lever med kræft i det meste af verden. Særligt unge har taget teknologien til sig og anvender den til at søge information, viden og støtte. I studiet indgik 13 unge mellem 17 og 33 år med kræft, der alle blev interviewet online via e-mails. Af disse er udvalgt en enkelt case, der indeholder mere end 50 e-mails udvekslet over 2 år med fokus på hverdagslivserfaringer i en proces der bevæger sig fra behandling til palliation. Case-analysen er eksperimenterende og fremskriver i alt 7 poetiseringer der indkredser nogle af de væsentligste temaer man som ung med kræft har fokus på. Disse er: 1) det kom ud af ingenting, 2) det sætter en kædereaktion i gang, 3)at være et stykke inde i voksenlivet, 4) ingen deler dine erfaringer, 5) kom videre med dit liv, 6) mit nye jeg, og 7) måske er det de heldige der dør?

 

Bibi Hølge-Hazelton finder i studiet at kvalitative data produceret via Internettet med unge med kræft, giver meget direkte og konkrete svar på hvad de unge lever med, og at denne indsigt rejser en række udfordringer for såvel praktikere, beslutningstagere som forskere. 

Studiet var støttet af RIKK, Forskningsenheden for Almen Praksis i København og Novo Nordisk Fond.

Hølge-Hazelton, B. (2011). Inquiries of discomfort: Cancer experiences in young adulthood. Qualitative Studies, 2 (2): 118-130http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/qual/article/view/5513