Forskere blander sig i debatten – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Forskere blander sig i...

01. oktober 2010

Forskere blander sig i debatten

Debatten om, at patienter, der ikke taler dansk, selv skal betale for tolkebistand, hvis de skal have tolk med til lægen, fortsætter.
Praktiserende læge og forsker ved Forskningsenheden Lise Dyhr pegede i en artikel i Jyllands-Posten mandag den 20. september på, at brugerbetaling på tolkning vil skabe et uheldigt forhold mellem lægen og patienten.
”Kommunikationen med patienterne er noget af de vigtigste for praktiserende læger til at stille en diagnose. Jeg tror, at jeg vil få foretaget mange flere undersøgelser, fordi kommunikationen bliver dårligere, og jeg ikke vil risikere at lave fejl. Min faglighed bliver sat på spil, og man blander integration ind i et område, hvor det ikke hører hjemme,” siger Lise Dyhr bl.a. i artiklen i avisen.

Fedmeoperationer
Også diskussionen om for eller imod fedmeoperationer fortsætter. Mandag den 20. september blev praktiserende læge Lotte Hvas, der også er tilknyttet Forskningsenheden for Almen Praksis, interviewet i radioprogrammet ”Sundhed på P1”. Interviewet var en forlængelse af den kronik, Lotte Hvas havde i Politiken for nylig, og Lotte Hvas pegede bl.a på, at politikerne snart må indse, at vi har et samfundsproblem, når vi har indrettet vores samfund sådan, at det er nemt at proppe sig med fed mad og undgå at få motion.