Susanne Reventlow får Friederichs Mindelegat – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Susanne Reventlow får ...

18. september 2012

Susanne Reventlow får Friederichs Mindelegat

Forskningsleder, professor, dr. med. og praktiserende læge Susanne Reventlow er årets modtager af Friederichs Mindelegat.

I den anledning holder hun et symposium med titlen ”Kvalitativ forskning – viden, der gør en forskel for patienten, for almen praksis og sundhedsvæsenet.”

Symposiet finder sted fredag den 12. oktober kl. 13 i det gamle Kommunehospital lokale 1.1.18, 1. sal, og programmet vil bl.a. byde på indlæg af professor og seniorforsker Kirsti Malterud, praktiserende læge, dr. med. Lotte Hvas, speciallæge i almen medicin og seniorforsker Annette Davidsen samt Susanne Reventlow selv.

Titlen på Susannes Reventlows indlæg hedder ”Ældre kvinders oplevelser og erfaringer med helbred, symptomer, sygdom og egenomsorg over tid”, og det vil fokusere på patientperspektivet og betydningen af kommunikationen og forståelsen i klinikken.

Mindelegatet

Magda og Svend Aage Friederichs mindelegat uddeles hvert år til fremme af forsknings i almen medicin. Det blev indstiftet i 1983 og blev indstiftet af Svend Aage Friederich, der var revisor og levende interesseret i bl.a. den alment praktiserende læges indsats.

Han førte mange diskussioner med sin læge, K. B. Rasmussen, om tidens problemer og det havde utvivlsomt en væsentlig betydning for, at han valgte at hensætte en del af sin formue til netop almen medicin.

Legatet består af tre priser, den danske pris på 100.000 kr., som uddeles hvert år, den nordiske pris, der uddeles hvert andet år, og en række mindre legater til unge lovende forskere.

Susanne Reventlow modtager den danske pris.

Efter symposiet er der reception i Forskningsenhedens lokaler på Center for Sundhed og Samfund, bygning 24, opgang R.