International kongres om overdiagnostik kommer til København i 2018 – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > International kongres ...

05. december 2017

International kongres om overdiagnostik kommer til København i 2018

Sammen med Dansk Selskab for Almen Medicin er John Brodersen vært for den internationale kongres Preventing Overdiagnosis d. 20.-22. august i Mærsk Tårnet på Panum Instituttet. Til kongressen kommer oplægsholdere på højt internationalt niveau. Det er 6. år kongressen afholdes, og første gang kongressen afholdes i Danmark.

www.preventingoverdiagnosis.net

Call for abstracts og tilmelding konferencen er lige blevet åbnet og er åbent indtil 30. april, hvor early bird tilmelding også lukkes.

Hvad er overdiagnostik
Overdiagnostik adskiller sig fra fejldiagnostik og falsk positive svar ved, at diagnosen antages at være ”sand”, men den tilstand som diagnosticeres får aldrig nogen klinisk betydning. Sagt med andre ord, personen der overdiagnosticeres bliver aldrig syg eller dør af den overdiagnosticerede tilstand. Overdiagnostik er også forskelligt fra overbehandling eller overundersøgelse (overudredning eller overforbrug). Overundersøgelse kan føre til overdiagnostik, men behøver det ikke. Overdiagnostik fører som regel til overbehandling, men megen overbehandling er ikke en konsekvens af en forudgående overdiagnostik.

Rådhuspandekager, festmiddag på toldboden og meget andet
Udover et videnskabeligt program på højt internationalt niveau giver kongressen masser af muligheder for at netværke med kolleger med samme interesse, og desuden er der planlagt et spændende socialt program med bl.a. rådhuspandekager på Københavns Rådhus, festmiddag med ankomst i båd til Toldboden ved Amalienborg og meget andet.

Sæt kryds i kalenderen og tilmed jer allerede nu!