Ny professor på Afdeling for Almen Medicin – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Ny professor på Afdeli...

15. oktober 2013

Ny professor på Afdeling for Almen Medicin

Fredag d. 11. oktober holdt speciallæge i almen medicin Jakob Krastrup sin tiltrædelsesforelæsning med titlen ”Multimorbiditet. Patienter med flere sygdomme i et specialiseret sundhedsvæsen”. Forelæsningen foregik i Medicinsk Museion i Bredgade i København.

Efter forelæsningen var der reception, hvor Jakob Kragstrups tidligere og nye kollegaer fra henholdsvis Forskningsenhederne i Odense og København forestod overdragelsesforretningen med taler og gaver.

Samme eftermiddag kunne Medicinsk Museion præsentere værket Femme Vitale, som Jakob Kragstrup har været lægefaglig konsulent på. Et værk der gennem kunst forsøger at illustrere, hvor mange piller en fiktiv person tager igennem et helt liv.

Det er kunstnerduoen Pharmacopoieas bestående af Susie Freeman og Liz Lee, der står bag værket, som består af en kjole beklædt med 27.715 piller. Den fiktive person er i dette tilfælde en kvinde med metabolisk syndrom og kjolen pryder for tiden indgangshallen på Medicinsk Museion i Bredgade i København.

Den fiktive patient bag Femme Fatale har haft diabetes i ti år, fik for fire år siden et hjerteanfald. Samtidig lider hun af netop multimorbiditet, nemlig leddegigt og depression. Således bliver værket nært knyttet til Jakob Kragstrups forskningsområde.