Forskningsenheden for Almen Praksis styrker sin registerforskning – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Forskningsenheden for ...

09. januar 2015

Forskningsenheden for Almen Praksis styrker sin registerforskning

I samarbejde med Afdeling for Social Medicin ved Institut for Folkesundhedsvidenskab står vi midt i udviklingen af ”Folkesundhedsdatabasen”, som skal gøre det enklere at benytte de mange unikke offentlige, landsdækkende sygdoms- og sundhedsregistre i Danmark. På Forskningsenheden vil vi i første omgang bruge Folkesundhedsdatabasen til at sætte fokus på multimorbiditet, som er temaet for et af Forskningsenhedens store forskningsprogrammer.

Til opgaven med den nye database har vi her ved årsskiftet ansat en ny datamanager, Dagný Rós Nicolaisdóttir. Herved får vi frigjort ressourcer til også at opbygge en anden enestående forskningsressource, The Copenhagen Primary Care Laboratory (CopLab) Database. Denne database indeholder resultaterne fra 15 års laboratorieundersøgelser bestilt af Københavns praktiserende læger.

Parallelt med opgraderingen af datamanagement-funktionen styrkes Forskningsenhedens statistik-funktion. Matematikstuderende Håkon Sandholdt er blevet ansat som beregner for Forskningsenhedens seniorstatistiker Volkert Siersma, og inden længe ansættes en ny postdoc-statistiker.

Håkon og Dagný.