Pressemeddelelse: To professorer og en forskningspris – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Pressemeddelelse: To p...

15. november 2010

Pressemeddelelse: To professorer og en forskningspris

Forskningsenheden for Almen Praksis i København kan glæde sig over to professorudnævnelser og en stor forskningspris.

Forskningsleder dr. med. Susanne Reventlow og forskningslektor Niels Olivarius er begge med virkning fra 1. november 2010 blevet udnævnt til adjungeret professor i almen medicin på Københavns Universitet.

Susanne Reventlow er praktiserende læge, antropolog og dr. med. Hun blev doktor på afhandlingen ”Risikoopfattelse og osteoporose hos kvinder i alderen 60-70 år” i 2008, og samme år blev hun forskningsleder på Forskningsenheden.

Læge Niels Olivarius har været ansat som forskningslektor på Forskningsenheden siden 2000. Her har han stået i spidsen for det landsdækkende almenmedicinske forskningsprojekt ”Diabetesomsorg i almen praksis”. Niels Olivarius beskæftiger sig primært med klinisk epidemiologisk forskning og er desuden assisterende forskningsleder for Forskningsenheden.

Samtidig har Niels Olivarius netop modtaget Magda og Svend Aage Friederichs Mindelegats forskningspris på 100.000 kr. for sin indsats inden for almenmedicinsk forskning. Prisen blev overrakt ved symposiet ”Diabetesomsorg i almen praksis – i 20 år”, hvor Niels Olivarius fremlagde resultater fra 20 års forskning i diabetesbehandling i almen praksis.

Yderligere oplysninger fås hos Susanne Reventlow på 20 23 40 33 eller susrew@sund.ku.dk