Sir Henry Burns på besøg på Forskningsenheden – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Sir Henry Burns på bes...

14. november 2013

Sir Henry Burns på besøg på Forskningsenheden

Chief Medical Officer of Scotland , Sir Henry Burns, besøgte tirsdag Forskningsenheden for Almen Praksis til en snak om bl.a. multimorbiditet, social arv og fattigdom.

Der var fint besøg fra udlandet tirsdag eftermiddag, da sir Henry Burns, der er Chief Medical Officer of Scotland, besøgte forskningsenheden til en uformel snak om den aktuelle forskning inden for en række område.

Sir Henry Burns, der med sit stærke engagement og sin sociale indignation er en væsentlig skikkelse inden for ikke bare skotsk men også europæisk folkesundhed, er i Danmark i forbindelse med de aktuelle Lægedage i Bella Centret. Men han får også tid til at mødes med den danske sundhedsminister Astrid Krag.

En af sir Henrys væsentligste pointer, som han også forsøger at videreformidle til de skotske politikere, er at dårlige sociale kår direkte påvirker hjernen og generne, og at social ulighed dermed er direkte årsag til dårligt helbred og dårlige liv.

Var man ikke til stede under hans besøg på FE eller under hans forelæsning på Lægedage, er det her muligt at se ham i aktion.