Alexandra Jønsson vandt ph.d.-cup på Forskningens Dag i Region Sjælland – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Alexandra Jønsson vand...

01. oktober 2018

Alexandra Jønsson vandt ph.d.-cup på Forskningens Dag i Region Sjælland

Den 20. september afholdt Region Sjælland Forskningens Dag på Psykiatrisygehuset i Slagelse. Center for Forskning og Uddannelse i Almen Medicin var velrepræsenteret ved eventet, og så løb vi med hele to priser ved de forskningsrelaterede konkurrencer, som dagen bød på. Gritt Overbeck vandt en af posterpriserne, som ud over æren indbragte hende 1.000 kroner. Og Alexandra Jønsson vandt med et oplæg om sit ph.d.-projekt den ærefulde førstepræmie ved årets ph.d.-cup, hvor præmien var et rejselegat på 10.000 kroner.

Forskningens Dag i Region Sjælland er et årligt arrangement, arrangeret af Produktion, Forskning og Innovation (PFI) i et samarbejde med et af regionens sygehuse eller Psykiatrien. Arrangementet hylder regionens forskning og de mange forskere, der hver dag er med til at højne det faglige niveau i sundhedsvæsenet til gavn for regionens borgere. Årets arrangement var en stor succes med 220 deltagere, hvor der egentlig kun havde været kalkuleret med max 200. I sin velkomsttale glædede Regionsrådsformand Heino Knudsen sig over, hvor stærkt forskningen står netop nu: "Vi har flere aktive forskere i Region Sjælland end nogensinde. Forskerne udgiver flere videnskabelige artikler, end vi har set tidligere, og flere udgives endda i de absolut tungeste tidsskrifter på verdensplan!"

Dagens program bød bl.a. på oplæg fra forskere, workshops inden for temaerne forskerkarriere, personlig medicin og patientinddragelse i forskning, posterfremlæggelser, key-note foredrag og ph.d.-cup - samt naturligvis masser af mulighed for networking.  Posterkonkurrencen bestod af en walk-and-talk til Slagelse Sygehus, hvor 90 posters var hængt op og blev præsenteret af deres ejermænd. Og her vandt Gritt Overbeck så en af de otte præmier for sin poster om projektet Collabri - Collaborative Care for angst, depression og funktionelle lidelser. Posteren kan ses her.

Lidt senere afholdtes ph.d.-cuppen, hvor Alexandra Jønsson dystede mod fem andre nyslåede ph.d.-er og vandt med sin præsentation af sit projekt om ulighed i sundhed. Alexandra udtalte: "Jeg er megastolt over at vinde, og pengegevinsten giver mig mulighed for at kunne deltage i den årlige konference i den antropologiske foreningen i USA, hvor alle de store antropologer kommer."

Næste år er Nykøbing Falsters Sygehus vært ved Forskningens Dag.