Erhvervs-ph.d.- og Postdoc-foreningens årlige formidlingspris – Københavns Universitet

Almen Praksis > Om Forskningsenheden > Nyheder > Erhvervs-ph.d.- og Pos...

14. juli 2017

Erhvervs-ph.d.- og Postdoc-foreningens årlige formidlingspris

Den 28. juni blev vinderne af Erhvervs-ph.d.- og Postdoc-foreningens årlige formidlingspris kåret ved European Conference for Science Journalists på IT-Universitetet i København. Ph.d.-studerende ved Forskningsenheden og Danske Patienter, Alexandra Brandt Ryborg Jønsson, som forsker i ulighed i sundhedssystemet, fik en fantastisk flot andenplads for sin artikel!

Hvert år afholdes der blandt medlemmerne af Erhvervs-ph.d.- og Postdoc-foreningen en konkurrence om, hvem af medlemmerne der er bedst til at formidle deres forskning til et bredt publikum i en populært formidlet artikel. Alexandra Jønsson skrev i sin artikel om den ulighed inden for sundhedsvæsnet, der gør, at socioøkonomisk dårligere stillede danskere lever i kortere tid og har flere skavanker end de veluddannede og økonomisk bedre stillede danskere. Jønssons feltarbejde i forbindelse med ph.d.-projektet har bl.a. bragt hende til Lolland, hvor hun har fulgt en række ældre borgere og undersøgt, hvad der gør, at de er sundhedsmæssigt dårligere stillet end borgere  andre steder. I sin artikel beskriver hun levende og forståeligt dette, idet hun også kommer med forslag til, hvordan vi kan komme denne ulighed i sundhed til livs. Læs hendes vinderartikel via dette link!

Førstepladsen gik til lektor, ph.d. Vibeke Røn Noer, som skrev om dagligdagen for en sygeplejestuderende, mens tredjepladsen gik til Thomas Rye Simonsen for hans artikel om plastisk ler. Læs mere om prisoverrækkelsen og artiklerne her.